העברת דירה ללא תמורה
כיצד מבצעים העברת דירה ללא תמורה
ישנן כמה סיבות מדוע כדאי לבצע העברת דירה ללא תמורה כאשר יש בבעלותך דירה, אך הסיבה המרכזית מדוע אנשים בוחרים לעשות כן היא מיסוי מקרקעין. כידוע, כאשר אדם רוכש דירה, עליו לשלם מיסים משמעותיים כמו מס רכישה, מס שבח ומיסים נוספים, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בדירה שניה להשקעה ולא בדירה למגורים. עורך הדין דוד עזרן, מומחה לדיני מקרקעין, חוזים והסכמים לרבות הסכם מתנה, מלווה משפחות ויחידים שמעוניינים להעביר נכסים במתנה לאחד או יותר מבני המשפחה לאורך כל הדרך.
העברת דירה ללא תמורה – להתמודד עם המיסוי הגבוה
בעוד שקיימות שיטות רבות להפחתת המיסוי על רכישות ומכירות עד כדי פטור, ברוב המקרים סוג הרכוש הוא השיקול העיקרי בכל הנוגע לטיב המס וכיצד להפחיתו. לרוב, הבית הוא הנכס היקר ביותר בחייו של אדם, ובמקרים רבים מהווה את הגורם העיקרי להוצאות לבני משפחה – בין אם מדובר על תחזוקת הנכס והוצאות שוטפות, כך שאין זה מפתיע שבעלי בתים רבים בוחרים באפשרות העברת דירה ללא תמורה.
העברת דירה ללא תמורה – איך זה עובד?
על פי חוק המתנה, אדם יכול להעניק כמתנה ללא תמורה נכס מקרקעין לקרוב משפחתו ובכך להפחית ואף להימנע מתשלום של מיסים מסוימים. בעקבות כך, משפחות רבות המעוניינות לרכוש נכס שני להשקעה למשל, אשר עליו תשלום מס הרכישה גדול באופן משמעותי ממס הרכישה עבור דירה יחידה, הן יכולות להעביר את הנכס כמתנה ללא תמורה לקרוב משפחתן ובכך להפחית את תשלומי המיסים המשמעותיים ביותר. על מנת לבצע את ההעברה, על הצדדים לחתום על תצהירים בנוכחותו של עורך דין על מנת שיאמת את המסמך. לא יאוחר מ30 יום לאחר החתימה על החוזה, על הצדדים להגיש לרשות מיסוי המקרקעין את ההצהרות ולדווח על הנכס ומהות העסקה, על אף שהיא מתבצעת ללא תמורה. דיווח זה הוא שעשוי להוביל בסופו של דבר להקלות במיסוי המקרקעין עד כדי פטור. במעמד החתימה על התצהירים, יחתמו הצדדים על טפסים נוספים לצורך העברת הזכויות מן המעביר למקבל המתנה. יש לזכור כי לגבי אחים החוק הוחרג, וברוב המקרים אח ייחשב ל"קרוב" לעניין המיסוי אם קיבל את הדירה אותה הוא מעביר לאחיו במתנה מקרוב אחר, או בירושה.
רוצים להתחיל את התהליך? עורך הדין דוד עזרן, מומחה בדיני מקרקעין, דיני מיסים, הסכמים וחוזים, ישמח לייעץ לכם לגבי כל האפשרויות החוקיות המתאימות על מנת להפחית את תשלומי מיסי המקרקעין, כמו גם לבצע העברת דירה ללא תמורה במהירות ומקצועיות.
העברת נכס ללא תמורה
במהלך תכנון עיזבון, אנשים רבים תוהים האם ניתן לבצע העברת נכס ללא תמורה ובכך לאפשר לקרובים וצאצאים להנות מנכסיהם ולזכות לראות זאת במה עיניהם, ובעודם בחיים. עורך דין דוד עזרן, מומחה בדיני מקרקעין, חוזים והסכמים, צוואות וירושות, מלווה לקוחות בתהליכי עריכת הסכמי העברת נכסים ללא תמורה, לרוב בין אדם לקרובו עפ"י הגדרתו בחוק מיסוי מקרקעין.
מאפייני תהליך העברת נכס ללא תמורה
לפני ובמהלך ביצוע תהליך העברת נכס ללא תמורה לקרוב, יש לבצע שלבים חשובים:
- בדיקת קיומם של קריטריונים לטובת הטבות ו/או פטורים ממס שבח ומס רכישה.
- תכנון מיסוי באמצעות תכנון נכון של העברת ומכירת נכסים של מעביר ומקבל הנכס ללא תמורה.
- הכנת מסמכי העברה, שטרי מכר תוך הדגשה שמדובר בהעברה ללא תמורה, אישורי מיסים ועוד.
על מנת לצלוח את התהליך על הצד הטוב ביותר יש להשקיע מחשבה ותכנון, בנוסף להתנהלות בירוקרטית הכוללת מגוון מסמכים שיש למלא אותם, לחתום עליהם ולהגיש אותם בהתאם לחוק.
העברת נכס ללא תמורה לאחר פטירה
העברת נכס ללא תמורה לאחר פטירה באמצעות צוואה נקראת עיזבון, ולא ניתן להתנות את הסכם המתנה או העברה ללא תמורה כך שיועבר אך ורק לאחר פטירת בעל הנכס. לכן, אדם המעוניין להמשיך ולשלוט בנכסיו במהלך כל חייו, יוכל לצוות להעביר את נכסיו ליורשיו לאחר פטירתו באמצעות צוואה, או בהיעדר צוואה ליורשיו הטבעיים על פי חוק הירושה.
תהליך העברת נכס ללא תמורה הוא אינו פשוט, והוא כולל בתוכו דקויות אשר יש לתת עליהן את הדעת. לכן, חשוב להתייעץ עם עורך דין מומחה בתחום כדי להבין איזו אפשרות היא הטובה ביותר בעבורכם. לעורך דין דוד עזרן יש ניסיון רב בדיני מקרקעין, הסכמים וחוזים, צוואות וירושות, והוא ילווה אתכם לאורך כל תהליך העברת הנכס במתנה לאדם שאתם מעוניינים להעביר לו נכס ללא תמורה, תוך הקפדה על עמידה בתנאי ובדרישות חוק המתנה ועמידה בקריטריונים הנדרשים. מעוניינים בייעוץ משפטי מקצועי? פנו אל משרד עורכי הדין דוד עזרן ונשמח לסייע.