הסכם ממון
"מה אני צריך הסכם ממון, אנחנו מבינים אחד את השניה מצוין".
"מה כבר יכול לקרות?, נרשום שהכל בנפרד חוץ מהקניות בסופר" ובכן, אלו משפטים שאני שומע חדשות לבקרים, ויש בהם לא פחות מטעות קריטית שעלולה לגרום בהמשך למבוכה, מחלוקות ונזקים רבים.
רוב האנשים חושבים שהסכם ממון פשוט מוביל להפרדת רכוש ובזה זה מסתיים. זה נכון שמטרת הסכם הממון עשויה להיות בין היתר הפרדה רכושית, אך בוודאי שזה לא מסתכם בזה, ואני אסביר.
הסכם ממון מטרתו להביא להסכמות הצדדים בטרם או לאחר נישואיהם, כדי ליישב מחלוקות העומדות על הפרק, או כאלה שעלולות להיווצר בעתיד לבוא.
אחד היתרונות הגדולים ביותר של הסכם ממון הוא האפשרות לבוא ולשים את הדברים על השולחן, כל אחד והמטען שלו, כל אחת והגישה שלה.
כך יוצא, שבמקום שתיווצר מחלוקת בין הצדדים אחת לכמה זמן במשך עשרות שנים, באמצעות הסכם הממון מגיעים להסכמות – למפרע, עוד בטרם תתגלה המחלוקת, ומנסים להתחקות אחר מחלוקות אפשריות נוספות כדי להימנע מהאפשרות להיתקל בהן בעתיד.
רוצים דוגמאות? קיבלתם!
למשל, מה קורה כאשר בני זוג לאחר נישואיהם, יתגוררו יחד בדירה שבבעלות אחד מבני הזוג בלבד?
האם הוא יצטרך להשתתף בהוצאות אחזקת הדירה?
אם יש לצד ה"מתארח" דירה משלו שבינתיים מושכרת, האם הוא יחלוק את הכספים שיתקבלו עם בת הזוג שעמה הוא גר בדירה שבבעלותה?
האם השקעה שלו בדירת הנכס של הצד האחר תחייב אותו להשקיע כספים נוספים בעתיד?
האם השקעה כזו נחשבת לכוונת שיתוף בנכס מצד בעל הנכס?
ומה בדבר היחס לילדי הצדדים כאשר לכל אחד יש ילדים מנישואים קודמים?
כיצד ינוהל משק הבית? במשותף? מחשבונות נפרדים? וכהנה וכהנה.
ואם אחד מבני הזוג קיבל ירושה? מה לגביה?
כל אלה מהווים רק כקליפת האגוז ממחלוקות, שאלות ותהיות שעלולות לצוץ בבוא הצדדים לערוך הסכם ממון לפני ואף אחרי הנישואין.
בסופו של דבר, מי שיחליט מה ייכתב בהסכם הם בני הזוג.
ובכל זאת, הסכם ממון עושים רק עם עו"ד המומחה בהכנת הסכם זה.
רמז – אני.
שוקלים לערוך הסכם ממון?
רוצים לנסות לפתור את המחלוקות ולהתמודד עמן מראש?
מעוניינים להתחיל פרק חדש בחיים בצורה נקייה וטובה?
שלחו הודעה או התקשרו, ונקבע שיחת ייעוץ והכוונה.
עורכי דין הסכם ממון
דבר ידוע הוא כי כל אדם שונה מחברו. כך הדבר גם כאשר מחליטים לנהל חיים זוגיים. הדעות רבות ושונות, גישות לחיים משתנות מאחת לשני, וכך גם עשוי להיות שוני ברכוש שכל אדם מביא עמו לקשר. פעמים רבות, אין כל התייחסות לעניין הרכוש, והנושא מודחק למשך שנים.
ככל שבני הזוג בוחרים שלא להסדיר את הנושא הרכושי ביניהם כראות עיניהם, על דרך הכלל מה שיקבע את אופן חלוקת הרכוש במקרה של פירוד חס וחלילה, תהיה הלכת איזון משאבים כפי הקבוע בחוק יחסי ממון. עורכי דין הסכם ממון תפקידם לכוון ולייעץ לבני הזוג, ו/או לאחד מהם, בדבר הצורך בהסכם ממון, וכן בדבר תוכנו.
ככל שיבחרו בני הזוג להשתמש בשירותי עורכי דין הסכם ממון, שאז יוכלו לקבוע דרכי התנהלות וכן הפרדה רכושית למקרה של פירוד חלילה, אך גם בעבור שגרת יומם בתוך מערכת היחסים שלהם.
מהו המחיר של עריכת הסכם ממון על ידי עורכי דין הסכם ממון?
מחיר של עריכת הסכם ממון מתחיל לרוב בכ-3,500 ₪. המחיר עשוי להשתנות ולהיות אף גבוה בהרבה. מחיר הסכם ממון משתנה עפ"י מורכבותו וכן עפ"י היקפו. הסכם ממון יכלול בתוכנו לרוב התייחסות לנושאים הבאים:
- ניהול משק הבית כדבר שבשגרה.
- אופן תשלומי חשבונות, רכישת מזון, רכישת מיטלטלין.
- התייחסות לילדים מנישואין קודמים וההוצאות לטובתם.
- הפרדה רכושית – החל בנכסי מקרקעין, ירושות ומיטלטלין.
- התייחסות למצב של פירוד.
- הבהרה בדבר הזכות לערוך צוואה – כל צד לעניין רכושו שלו.
עריכת הסכם ממון באופן מקצועי ויסודי
פנייה לעורכי דין הסכם ממון עשויה לחסוך עוגמת נפש רבה, תוך הנחת הנושאים הרגישים "על השולחן" מבעוד מועד. נושאים המועדים למחלוקת אצל זוגות רבים, נידונים עוד בטרם הנישואים או לחילופין בטרם הפיכת בני הזוג לידועים בציבור. כך, לאחר דין ודברים, יכולים להתחיל או להמשיך בני הזוג את חייהם בשלווה, תוך שנושאים המחלוקת לובנו והוסכמו, גם אם זה לא קרה בקלות יתירה.
עו"ד דוד עזרן מייצג זוגות רבים בהכנת הסכם ממון התואם את צורכיהם ומטרתם להסדיר מגוון נושאים בחייהם המשותפים, אלו הנוכחיים, ואלו העתידים לבוא. פנו עוד היום לעורך הדין דוד עזרן לעריכת הסכם ממון במקצועיות וברגישות המתאימה.